fredag 14 september 2012

Improvisation

Kan inte säga annat än att det har varit en intensiv vecka och att det är fantastiskt med lite andningspaus.
Det har varit en hel massa extraprogram. Friidrottstävlingar, friluftsdag x2, föräldramöte och idag då Hem och skola-dag. Efter det paketet behöver man en brejk.

Min brejk började kl. 14.30 efter en av min lärarkarriärs konstigaste, roligaste men samtidigt ändå lyckade improvisering.

Vädret kunde vid lunchtid beskrivas med 1 ord: ösregn. Och eftersom vi är två klasser som delar på gymnastiksalen på eftermiddagen är det lite svårt... Vi fick trots allt en snilleblixt och bestämde oss för att improvisera en cirkelträning där båda klasserna kunde rymmas in. Hade någon gång i juni fått för mig att göra en "bana" med 19 stationer för att ha sen någon gång i vinter, och nu kom den väl till pass.

Sagt och gjort. En rast förberedelser och så körde vi igång. Musiken fick vi också improvisera. Den första CD-skivan jag hittade i musiksalen var en Dance-Party-Mix från 1999 med klassiker som We're going to Ibiza (Vengaboys) och I want it that way (Backstreet Boys). 


Efter att vi fått eleverna övertalade om att det var en bra idé att stanna inne trots utlovad fotboll satte vi igång. Bra stämning, många skratt och relativt avslappnat trots att tränandet var intensivt. Och förvånansvärt fungerande trots att vi var så många. Efteråt hjälptes vi åt att städa undan allihopa och en del bestämde sig för att stanna kvar och partaja någon minut före de gick till duschen. Tydligen går musiken som vi lyssnade på år 1999 i 10-12 års åldern på skoldiskot i samma gymnastiksal fortfarande hem 13 år senare hos dagens 10-12-åringar.

Kanske inte något att göra varje vecka men absolut en lyckad lösning för idag.

Trevligt veckoslut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar