torsdag 4 juli 2013

Äventyr i Vietnam

Den 7 juni åkte jag med familj och några familjebekanta vietnameser till Vietnam för ca 2 veckor. Det var en fantastisk upplevelse för en som aldrig varit utanför Europa tidigare. Resan började med action på  Paris flygfält då vi tänkte missa flyget pga flygfältspersonalens strul, men efter att vi lugnat ner oss 12 timmar på flyget var vi väldigt glada över att komma fram. Vi började med fem dagar i den största staden Ho Chi Minh (Saigon). Trafiken med 8 miljoner mopeder var lite häftigare än i Esbo, kan man lungt säga. Enda sättet att komma över vägen är att bara bestämma sig för att gå, stiga ut i trafiken och inte stanna. Håll jämn rytm och gå rakt så vejar nog mopederna.


Vi gjorde några utfärder bl.a en båtutfärd på Mekong-flodens delta, till ett nöjesfält och en djurpark. Vid "nöjesfältet" testade jag världens myskogaste grej: fiskmassage. Det gick alltså ut på att småfiskar äter bort döda hudceller från fötterna. Huj vad kusligt, men roligt! Fiskarna var liite större än på bilderna. Har för mig att de borde vara ca 5 cm men på mina fötter åt nog även välgödda fiskar som såg ut att kunna äta upp hela lilltån i en tugga och som gärna fått fastna på kroken då man metar. För att lugna nerverna efter den upplevelsen gick mamma och jag på lyxigt spa och fick njuta av nästan 3 timmar med såväl ansiktsbehandling, helkroppsmassage med heta stenar som fotvård.




Efter fem dagar flög vi vidare till Nha Trang som är en av Vietnams populäraste turistorter och alltmer börjar likna andra större turistorter i t.ex. Thailand. Åtminstone de ryska turisterna har hittat hit. Vi bodde på ett härligt hotell som heter Michelia ett kvarter från stranden. Vädret var inte riktigt lika soligt som vi hade förväntat oss så det blev inte så mycket strandliv som tänkt men några dagar med het sol fick vi ändå njuta av. Temperaturen under resan var 32-36 grader och luftfuktigheten ca 95% så man svettades rejält. I Nha Trang hade vi ganska slappt program. Slöande vid poolen och stranden alltid då solen tittade fram. Utfärder till den hektiska marknaden och en del sevärdheter som t.ex ett buddhistiskt tempel och en 14 m hög Buddha-staty stod också på programmet. Den sista dagen åkte föräldrarna och våra vänner till en grannstad som heter Dalat medan jag och min lillebror Robin åkte på snorklingsutfärd tillsammans med ett trevligt gäng turister från bl.a. Australien, Tyskland, USA och Ryssland. Båtfärden var lång men när vi väl kom fram till de klara vattnen nära de yttersta öarna fick vi njuta av flera timmar snorkling bland fina fiskar och färggranna korallrev. Det blev en fantastisk avslutning på en lyckad resa.




Hemresan gick bättre och men det var nog skönt att komma hem och se T igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar