måndag 29 juli 2013

Holy Mystery!

Måndagsmorgon hemma i Mattby. Känns lite overkligt efter fem fantastiska och händelserika dagar. Höjdpunkten tänkte jag eventuellt avslöja något om sedan då jag fått bildbevis till mitt förfogande men måste bara nu dela lite om den fantastiska resa vi i övrigt också haft!

Vi (jag och T med bröder) deltog alltså i Hillsong Conference London i O2-arenan från onsdag till fredag tillsammans med ca 15 pers från Fila. Efteråt valde vi att inte åka hem på momangen utan stanna en hel dag extra för att verkligen få uppleva lite London också och inte bara atmosfären på O2.

Konferensen var ett superhäftigt evenemang med många höjdpunkter. Du borde ha varit där för att kunna förstå. Några av de många höjdpunkterna måste dock ha varit Paramount Pictures hemliga program, Ärkebiskopen av Canterburys intervju (det finns hopp för Storbritannien!), Chris Tomlins konsert och fantastisk undervisning med Judah Smith och Louie Giglio. Under konferensdagen var programmet så packat att det enda man han var att snabbt försöka få i sig lite mat i pauserna och försöka få så många timmar sömn som möjligt under natten. Vi övernattade förövrigt på Aloft London Excel som jag varmt kan rekommendera om man tycker om ett modernt, fräscht och trevligt.

Då många från gruppen rest hem på lördagen bestämde vi oss för att turista hela London på en dag. Det blev ett långt äventyr med många miles i benen men jag tror faktiskt att vi hann med det mesta som vi ville se. Vi startade med English breakfast på något som visade sig vara ett café vid namn Kula där personalen talade svenska och finska! James street med många mysiga restauranger kan varmt rekommenderas! Därefter blev det lite shopping. Efter det påbörjades sightseeingen i Westminster med Big Ben och Westminster Abbey. Sedan fortsatte vi i solskenet till Hyde Park och Harrods. Lunch blev det på Ed's Easy Diner som var som tagen ur en 50-talsfilm. Efter Piccadilly Circus och mera shopping for vi via Starbucks vidare till Buckingham Palace och Trafalgar square. Vi fick njuta av en solig dag med några inslag av regnskurar och många häftiga bilar som utgjorde pauser i vandringen. Då den sista regnskuren började vid Trafalgar square tog vi dubbeldeckarbussen till Tower Bridge för att se den och Tower of London. Trötta i benen tog vi vår trogna DLR hem till hotellet. Senare på kvällen tog jag och T ännu DLR och Jubilee Line in tillbaka till Bond street där vi åt middag på en mysig Italiensk restaurang för att fira lite.

London har verkligen visat sin romantiska, vackra sida där alla människor är trevliga, stämningen och maten god, trafiken massiv men välorganiserad och lätt att använda. Då du åker till Hillsong Conference London 2014 lönar det sig absolut att ta någon dag extra i början eller slutet för att verkligen hinna se staden också! :)

Fortsättning följer. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar