torsdag 2 augusti 2012

OS-framgångar

Idag blev en återhämtningsdag efter gårdagens Tammerfors-kejkka. Har mest fixat lite hemma och så har det blivit en del OS-tittande trots att grenarna (förutom då eventuellt simningen) inte intresserat något vidare. Rodd, beachvolley och tennis är väl inte mina favoritgrenar precis.

Men nu en liten quiz-fråga:
Vad har dessa länder gemensamt?
Uzbekistan, Qatar, Mongoliet, Moldavien och Singapore.

Tips 1: Listan kan utökas med ytterligare 44 länder.
Tips 2: Listan toppas av USA och Kina för tillfället.
Tips 3: Finland finns INTE med på listan.

Ja, de som följer med OS åtminstone lite kom sannolikt fram till att det är länder som finns på medaljtabellen för OS jag pratar om, vilket får mig att ställa ytterligare några frågor. Vad beror det på att Finland som genom historien åtminstone har varit en väldigt mycket större idrottsstat än bland annat de nämna fortfarande sitter utan medalj och har väldigt få medaljhopp kvar? Hur kommer det sig att vi först skyller på att våra representanter är för unga och oerfarna när andra länder har 15- och 16-åringar som kammar hem guld efter guld? Hur kommer det sig att resten lider av "flunssa" sedan när det är dags för deras prestation?

Nä, ännu har jag inte gett upp hoppet men man kan ju fundera på vad det egentligen beror på... Det är ju trots allt över en vecka kvar av OS! :)

3 kommentarer:

  1. Ja har tänkt på helt samma... Plus att ja tycker att finska idrottare har väldigt dålig motivation verkar det som... Dom är alltid nöjda med dåliga prestationer och kviterar allt med "Jag hade roligt och det var en bra erfarenhet"... Ska dom ha erfarenhet kan dom för fan gå på cirkus eller resa till Afrika. Dom skulle ju i alla fall kunna vara ärliga och säga att de försökte sitt bästa men att det inte räckte för alla andra var bättre. Jag har absolut ingen aning om varför det går så dåligt för finland men det är inte precis som om idrottarna själv skulle vara så intresserade över att klara sig bättre... Blah...

    SvaraRadera
  2. Nåja! :) Äntligen lite bättre resultat! Heja Keskisalo som tog sig till final!

    SvaraRadera
  3. http://yle.fi/urheilu/lehtinenbask_avasi_upeasti_perjantain_-_lahtovoitto/6242186

    SvaraRadera